Zilele Medicale ale Spitalului Municipal de Urgență Moinești, 14-16 iulie 2022

Evenimentul, programat să se desfășoare în sala Clubului „Lira” din Moinești și în sălile de conferință ale spitalului, va avea loc sub patronajul Academiei de Științe Medicale din România, a Uniunii Medicale Balcanice și a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Organizată sub tematica „Teorie versus practică medicală în abordarea pacientului post-pandemie”, manifestarea îi vizează atât pe profesioniștii din sistemul medical românesc, alături de factorii de decizie din Ministerul Sănătății, Academia de Științe Medicale, Colegiul Medicilor din România și reprezentanții C.A.S., D.S.P., cât și pe autoritățile locale, managerii de spitale, medicii din toate specialitățile, medicii rezidenți, asistenții medicali și kinetoterapeuții.

În cadrul evenimentului se vor realiza intervenții chirurgicale transmise live, fiind programat și un workshop de gastroenterologie digestivă terapeutică.

Totodată, cu această ocazie, va fi inaugurat blocul operator aseptic, obiectiv modernizat cu echipamente și aparatură medicală de ultimă generație, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Bacău și U.A.T. Municipiul Moinești.