Vladimir Putin și-a mutat familia într-un „oraș subteran”, pregătit pentru incidente nucleare

Vladimir Putin și-ar fi ascuns în ultimele zile membrii familiei într-un „oraș subteran” din Siberia, potrivit unui profesor rus.

Buncărul de lux ar fi situat în Munții Altai și a fost proiectat pentru protecție în caz de război nuclear, a declarat politologul Valeri Solovei, în vârstă de 61 de ani, citat de Daily Mail.

Fost profesor la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova (MGIMO), la care învață viitori diplomați și spioni de top, Solovei a susținut anterior că Putin suferă de probleme medicale ascunse publicului rus și că ar fi luat parte la ritualuri șamanice secrete alături de ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

Unii oficiali de la Moscova l-au descris pe Solovei ca fiind un adept al teoriilor conspirației și chiar săptămâna trecută acesta a fost interogat timp de șapte ore de autoritățile ruse din cauza declarațiilor pe care le-a făcut despre starea medicală și psihică a lui Putin.

Casa lui a fost, de asemenea, percheziționată. Politologul a fost eliberat, dar ancheta continuă.

Afirmația lui Solovei vine în contextul în care Rusia a invadat Ucraina, Putin fiind acuzat inclusiv că ar fi folosit arme termobarice în această țară, ceea ce ar putea constitui crimă de război.

„În weekend, familia președintelui Putin a fost evacuată într-un buncăr special pregătit pentru un eventual război nuclear. Acest buncăr este situat în Republica Altai. De fapt, nu este un buncăr, ci un întreg oraș subteran, dotat cu tehnologie de ultimă oră. Ce înseamnă asta? Ce înseamnă că președintele își trimite familia în acest buncăr?”, a spus Solovei.

Solovei, care susține că are informații din interior de la Kremlin, se referă cel mai probabil la o dacea (un tip de casă de vacanță întâlnită în Rusia și alte foste republici sovietice, n. red.), construită de gigantul energetic Gazprom cu aproximativ un deceniu în urmă în districtul Ongudaysky din Republica Altai, o regiune a Siberiei care se învecinează cu Mongolia, China și Kazahstan.

Acestea nu sunt primele afirmații controversate ale lui Solovei despre Vladimir Putin

Solovei nu a identificat membrii familiei lui Putin care se presupune că au fost trimiși în buncăr, dar a susținut anterior că fosta gimnastă Alina Kabaeva, în vârstă de 38 de ani, câștigătoare de aur olimpic, este actuala soție a liderului rus.

„Aceasta este familia lui adevărată, iar Alina este capabilă să-i influențeze deciziile”, a spus el anul trecut.

Putin are două fiice, Maria Vorontsova, de 36 de ani, genetician, și Katerina Tikhonova, în vârstă de 35 de ani, matematician.

De asemenea, există zvonuri că ar mai avea o fiică, pe nume Luiza Rozova, în vârstă de 18 ani, cunoscută și sub numele de Elizaveta Krivonogikh, dintr-o relație anterioară cu Svetlana Krivonogikh.

Zvonuri neconfirmate și negate de Kremlin spun că el are copii și cu Alina Kabaeva.

„Am o viață privată în care nu permit să se amestece nimeni. Acest lucru trebuie respectat”, spunea în trecut Putin.

sursa: gandul.ro