VIDEO | Ce spune un soldat rus prins în Ucraina: „Am fost trimis peste graniță fără hărți sau informații. Nu știu care era ținta”

Un soldat rus capturat de forțele ucrainene a mărturisit că a fost trimis peste graniță, în convoiul militar, fără să aibă vreo hartă ori să primească o misiune specifică de la superiorii săi.

Am fost trimis peste graniță fără hărți sau informații. Nu știu care era ținta…”, spune tânărul soldat capturat de forțele ucrainene. El nu ar fi făcut altceva decât să urmeze „coloana militară”.

Totuși, acesta le-a spus ucrainenilor că fusese informat doar că va elibera Ucraina de „naziști”, scrie observatornews.ro.

Și alți soldați ruși capturați de ucraineni au declarat același lucru, cum că ar fi fost păcăliți, cumva, să participe la această operațiune militară.

Mai mult, aceștia ar fi fost trimiși la lupte grele fără apă, mâncare și carburanți și invazia visată de Vladimir Putin ar fi în pericol să nu se producă.

Ucraina, a șasea zi de la invazie: Kievul rezistă în fața atacurilor masive. 70 de militari ucraineni, uciși în Ohtîrka

Atacurile armatei ruse asupra capitalei Kiev şi a oraşului Harkov au continuat în noaptea de luni spre marți. Bombardamentele de la Harkov au mai omorât încă 9 oameni și au rănit alți 37.

Până la 70 de soldați ucraineni au fost uciși  într-o lovitură a armatei ruse asupra orașului Okhtyrka, situat la din nord-est de Kiev, potrivit unui oficial local.

Atât armata ucraineană cât şi cea rusă au raportat luni pierderi masive în rândurile inamicului, însă cifrele nu sunt  confirmate oficial.  Armata ucraineană a raportat uciderea a peste 5.000 de soldaţi ruşi şi distrugerea a 191 de tancuri de la începutul războiului.

sursa: gandul.ro