Vicepreședintele Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja, Georgiana Iojă, în finala celei de-a VIII-a ediții a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială

Colegiul Național al Asistenților Sociali din România organizează – ediția a VIII-a cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale.

Evenimentul de anul acesta va avea loc în data de 15 martie 2022, la Ateneul Românși va fi găzduit de Andreea Marin – Ambasadorul Excelenţei în Asistenţă Socială.

Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială este singurul eveniment național ce recompensează performanța celor care lucrează în acest domeniu, ca parte a unei campanii prin care se urmărește punerea în valoare a profesiei de asistent social. Evenimentul reunește cu acest scop asistenți sociali, reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale şi neguvernamentale, politicieni precum si jurnaliști implicați în campanii sociale la nivel central și local.

Asistenții sociali au arătat mai mult ca niciodată că sunt rezilienți și dedicați muncii lor. Pentru aceste fapte asistenţii sociali merită toată recunoştinţa umană dar mai ales profesională!

Anul acesta, din județul Bacău, a fost nominalizată în vederea participării gală, doamna Georgiana Iojă, asistent social principal și vicepreședinte al Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”,ONG ce furnizează servicii sociale pentru persoane vârstnice, copii din familii defavorizate, copii și adulți cu dizabilități.

În urma procesului de jurizare, Georgiana a intrat in finala celei de-a  VIII-a  ediții a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială. 

Prin munca depusă zilnic, prin proiectele scrise și implementate, prin parteneriatele menținute de-a lungul timpului, Georgiana a reușit să contribuie la creșterea calității serviciilor oferite în cadrul unei instituții emblematice a județului Bacău și nu numai.

În perioada apogeului pandemiei de Covid-19, a ales izolarea la locul de muncă pentru bunul mers al activității de îngrijire a persoanelor vârstnice. Munca birocratică din acea perioadă a fost de multe ori înlocuită cu munca fizică și cu activitățile de îngrijire a persoanelor vârstnice.

A depus mari eforturi pentru bunul mers al activității din căminul în care activează, pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19. A elaborat proceduri, a informat personal fiecare familie în parte cu privire noile modificări, a asigurat fiecare vârstnic că siguranța lor nu este pusă în pericol și s-a asigurat personal că relația vârstnic-familie nu este îngreunată de lipsa vizitelor și a îmbrățișărilor.

Andra va fi invitatul special al Galei cu un recital extraordinar pentru seara de decernare a premiilor.