Veterani de război băcăuani ridicați onorific în grad pe 2 iunie

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de acordare a gradului de general de brigadă cu o stea, în retragere, veteranului de război colonel (rtr), Ion Procopie, din Moinești.

Consiliul Local al Municipiului Moinești a aprobat finanțarea cu 5.000 de lei a celebrării ridicării onorifice în grad a veteranului Ion Procopie, iar Consiliul Județean i-a conferit titlul de Cetățean de onoare al județului Bacău.

Festivitatea de înmânare a gradului onorific și a titlului de Cetățean de onoare – a precizat primarul de Moinești, Valentin Vieru -, va avea loc pe 2 iunie, când se sărbătorește Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor.

Veteranul, originar din comuna Solonț, a ajuns, din luna decembrie, la vârsta de 102 ani.

Recent, alți trei veterani de război din județ, care au depășit deja vârsta de o sută de ani, au fost înaintați onorific la gradul de locotenent colonel.

Ei sunt Ion Andrioaei (102 ani), din comuna Măgirești, Ion V. Chelaru (101 ani), din comuna Parava, și Neculai Groza (101 ani), din comuna Glăvănești.  Aceștia au primit și titluri de cetățean de onoare al comunelor în care trăiesc.