Un jandarm a salvat o fetiță din Târgu Ocna care voia să-și facă un șefie și a căzut în râul Trotuș

O fetiță de 12 ani din orașul Târgu Ocna, a fost salvată ieri după-amiază de un jandarm aflat în timpul liber din apa rece a râului Trotuș.

Fetița era cu o prietenă și, în timp ce făcea selfie-uri pe o stâncă, a scăpat telefonul, moment în care s-a dezechilibrat și a căzut în apă.

Jandarmul, plutonier Pomuț Daniel aflat în apropiere a auzit strigătele disperate de ajutor ale fetelor și a sărit  în scurt timp în râu, reușind să o scoată pe fetiță la mal înainte de a fi luată de curentul apei.

Fetița a plecat împreună cu prietena ei spre casă, pentru a se schimba de hainele ude, speriată mai mult de ideea că părinții vor afla ce i s-a întâmplat, decât de pericolul din care scăpase cu bine.

Recomandăm celor care doresc să imortalizeze momentele frumoase să evite locurile care prezintă un potențial risc de accidentare, iar în situația în care totuși procedează precum fetița în cauză, să se asigure că și-au luat toate măsurile de prevenire necesare.

De asemenea, cei care observă persoane aflate în pericol trebuie să solicite în cel mai scurt timp ajutorul autorităților competente prin apel la numărul unic de urgență 112, deoarece orice clipă poate face diferența în privința sănătății și integrității corporale a celor implicați.