Ucraina îi blochează pe șoferii români de TIR

Autorităţile ucrainene interzic intrarea în România a camioanelor companiilor româneşti prin punctul de trecere a frontierei Porubne – Siret, pentru a permite ieşirea refugiaţilor ucraineni, se menţionează într-un comunicat remis sâmbătă de Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România.

“UNTRR solicită Guvernului României să intervină de urgenţă pe lângă autoritaţile din Ucraina pentru a asigura cu prioritate revenirea în România a conducătorilor auto profesionişti români care conduc autovehicule comerciale înmatriculate în România şi care au fost surprinşi pe teritoriul Ucrainei de evenimentele militare. Semnalăm cu îngrijorare faptul ca la Porubne – Siret, autorităţile ucrainene nu lasă să treacă camioanele companiilor româneşti, pentru a permite ieşirea refugiaţilor ucraineni! Aceeaşi situaţie a apărut între Ucraina şi Polonia, iar autoritaţile poloneze au stopat accesul refugiaţilor, solicitând să fie lăsate camioanele firmelor poloneze cu şoferi polonezi şi numai după aceea vor continua să permită accesul refugiaţilor ucraineni”, se precizează în comunicat, informează Agerpres.

Organizaţia patronală arată că transportatorii rutieri români care revin dinspre Rusia către România pot evita teritoriul Ucrainei prin accesul dinspre Belarus către Polonia.

UNTRR pune la dispoziţia transportatorilor români adresa de e-mail office@untrr.ro, unde aceştia pot comunica coordonatele camioanelor aflate în Ucraina şi Rusia, pe care organizaţia intenţionează să le transmită autorităţilor.