Tehnologia 5G: motiv de CEARTĂ între China și UE

Uniunea Europeană a depus vineri o contestație împotriva Chinei la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) pe motiv că firmele europene care dețin drepturi de proprietate asupra unor tehnologii precum 3G, 4G și 5G se lovesc de restricții grave pe piața chineză dacă vor să-și apere aceste drepturi față de producătorii chinezi de telefoane mobile, se arata într-un comunicat de la Bruxelles.

Tot scandalul a început după ce intreprinderile din UE care dețin drepturi în domeniul tehnologiilor-cheie (cum ar fi 3G, 4G și 5G) se lovesc de restricții grave din partea Chinei în încercarea lor de a-și apăra aceste drepturi atunci când brevetele le sunt folosite ilegal sau fără o retribuție adecvată de către producătorii chinezi de telefoane mobile, spre exemplu.

Instanțele chineze pot interzice, din august 2020, titularilor de brevete să se adreseze unor instanțe din afara Chinei. Amenzile pot ajunge la 130.000 de euro pe zi.

Comisia Europeană a oferit și câteva explicații despre situația gravă de pe piata chineză.

În august 2020, Curtea Supremă a Poporului din China a emis o interdicție de a acționa în justiție („anti-suit injunction”) prin care a hotărât că instanțele chineze pot interzice titularilor de brevete să se adreseze unei instanțe din afara Chinei pentru a impune respectarea drepturilor conferite de respectivele brevete, se arata în comunicatul Comisie Europene, citează Hotnews.

sursa: realitatea.net