Taximetriştii cer Guvernului plafonarea preţului la carburanţi

Transportatorii în regim de taxi se pregătesc pentru acţiuni de protest şi cer Executivului măsuri urgente de plafonare a preţurilor la carburanţi, informează Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi – ADTI, potrivit Agerpres.

„Având în vedere ultimele evoluţii de creştere a preţului la carburant, benzina şi motorina depăşind pragul de 7 lei/litru, Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi-ADTI solicită Guvernului României o întrevedere pentru adoptarea unor măsuri urgente de plafonare a preţurilor la carburant”, se arată în comunicat.

Transportul public local de persoane în regim de taxi, ca serviciu comunitar de utilitate publică, este o componentă importantă în viaţa de zi cu zi a oraşului.

„Datorită majorării preţurilor la carburant, energie electrică, tarife RCA şi a coşului zilnic, transportatorii independenţi se confruntă cu mari probleme şi abia mai fac faţă cheltuielilor. În aceste condiţii, activitatea de transport nu mai poate fi sustenabilă”, au arătat taximetriştii.

Ajustarea tarifelor de distanţă în astfel de condiţii nu reprezintă o soluţie de luat în calcul în momentul de faţă, au mai spus aceştia.