Tabără mobilă, din rezerva operativă ISU Mehedinți, trimisă în ajutorul ISU Bacău

In cele două containere se găsesc corturi complet echipate, o bucătărie rulantă și un generator de mare putere (450 kw). Unitatea mobilă este formată din 33 corturi (30 de corturi cu dimensiunile de 5 x 5 metri și 3 corturi cu dimensiunile de 12 x 8 metri) și poate asigura cazarea temporară a 201 cetățeni sosiți din zona de conflict.

Durata necesară ridicării sistemului de corturi este de aproximativ opt ore, iar spațiul necesar amplasării este de 1.800 – 2.500 mp.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are în dotare 39 tabere mobile pentru sinistrați, cu o capacitate de 201 locuri/tabără. La nevoie, acestea pot fi dislocate din alte județe către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unități.

Pentru acoperirea eficientă a misiunilor din teren generate de dinamica fluxului de cetățeni sosiți în Romania din zona de conflict, inspectorul general al IGSU, general-locotenent Dan-Paul Iamandi, a dispus trimiterea taberelor mobile aflate în rezerva operativă a 15 inspectorate județene pentru situații de urgență, în sprijinul resurselor deja existente în zonele de graniță.

Astfel, alocarea unităților mobile este următoarea:

De la ISUJ Caraș-Severin – ISUJ Bihor;
De la ISU Arad – ISUJ Sălaj;
De la ISUJ Timiș și Hunedoara- ISUJ Bistrița-Năsăud;
De la ISUJ Argeș și Sibiu – ISUJ Neamț;
De la ISUJ Prahova – ISUJ Harghita;
De la ISUJ Brașov – ISUJ Iași;
De la ISUJ Giurgiu- ISUJ Vaslui;
De la ISUJ Teleorman- ISUJ Galați;
De la ISUJ Olt – ISUJ Constanța;
De la ISUJ Dolj – ISUJ Brăila;
De la ISUJ Gorj -ISUJ Mureș;
De la ISUJ Mehedinți – ISUJ Bacău;
De la ISUJ Alba – ISUJ Maramureș.