Suma neașteptată pe care liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, o primește anual

Vladimir Putin este considerat unul dintre cei mai influenți și bogați lideri politici. Cu toate acestea, nu există surse oficiale care să confirme averea pe care o deține liderul de la Kremlin.

După cum arată declarațiile de avere completate în fiecare an de Vladimir Putin, averea acestuia nu este impresionantă. În plus, după cum cere legislația Rusiei, el nu are, în mod oficial, conturi sau alte active în afara țării.

Potrivit ultimelor declarații de avere, Vladimir Putin primește un salariu de aproximativ 140.000 de dolari în fiecare an, adică în jur de 11.000 de dolari pe lună. În plus, el mai este proprietarul a trei mașini și a unui apartament de 80 de metri pătrați. Acesta deține un GAZ M21 şi o Lada Niva, plus o rulotă.

Putin, considerat unul dintre cei mai bogați oameni din lume

În ciuda declarațiilor oficiale, criticii lui Vladimir Putin, dar și jurnaliștii occidentali, susțin că președintele Rusiei are o avere mult mai mare și că acesta este ascunsă printr-o serie de interpuși.

Economistul suedez Anders Aslund, care a scris o carte despre economia Rusiei (Capitalismul rusesc: calea de la economia de piață, la cleptocrație) estimeză că averea lui Putin este undeva între 100 și 150 de miliarde de dolari, scrie fortune.com.

În ultimii ani, au apărut mai multe estimări ale averii pe care Vladimir Putin a strâns-o în ultimele decenii, iar acestea sugerează că liderul de la Kremlin ar putea fi chiar  unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

Miliardele deținute de familia și apropiații lui Putin

Două scandaluri internaționale, Panama și Pandora Papers, au atras atenția întregii lumi asupra miliardelor pe care apropiații lui Vladimir Putin le controlează și modul în care acestea sunt investite.

Documentele Pandora Papers arată, de asemenea, legături ale președintelui rus, Vladimir Putin, cu proprietăți secrete în Monaco.

În septembrie 2003, a avut loc o tranzacție secretă. Locația era Monaco, un paradis fiscal asociat cu bogații lumii. Mai exact, un bloc exclusivist, cu un cazino la ultimul etaj. Un notar local a semnat tranzacția, iar prețul de achiziție a fost de 3,6 milioane euro. Cumpărătorul a primit un apartament de lux la etajul patru, două locuri de parcare, un depozit și accesul la piscina din complexul Monte Carlo Star, scrie The Guardian.

sursa: gandul.ro