Subfilială a Asociației Naționale Cultul Eroilor “Regina Maria” filiala “Col. Corneliu Chirieș” la Slănic Moldova

Campania de reorganizare a subfilialelor Asociației Naționale Cultul Eroilor “Regina Maria” filiala “Col. Corneliu Chirieș” a județului Bacău a ajuns la Slănic Moldova.

Președinte al subfilialei Cultul Eroilor a fost ales sculptorul Cornel Solomon. Prim-vicepreședinte este Pavel Avădanei, vicepreședinți Lucian Claudiu Scurtu, Alexandru Dominic Catană și Viorel Ciobanu, iar secretar executiv Cristian Constantin Ababei.

Din Biroul executiv fac parte și preoții romano-catolici și ortodocși din oraș.

Subfiliala Slănic Moldova este, acum, organizația cu cel mai mare număr de membri cotizanți din județ, 33 în total.

Pe Dealul Coșna va fi refăcut sistemul de tranșee în care au fost duse bătălii acum peste o sută de ani și va mai fi pusă o placă de comemorare cu numele altor eroi căzuți în luptele din zonă.

În Parcul central al orașului-stațiune urmează să fie amplasat un panou de orientare pe care să fie marcate toate obiectivele turistice care au legătură cu luptele în care s-au jertfit eroii noștri, între care: Cimitirul Internațional al Eroilor, Ansamblul monumental din cartierul Cerdac și cel de pe Dealul Cireșoaia și Crucea comemorativă ridicată de urmașii eroilor din 1917 – Regimentul 27.