Spitalul Județean de Urgență Bacău, singurul spital din țară invitat să participe la proiectul pilot „Întărirea capacității instituționale pentru controlul infecțiilor spitalicești și gestionarea consumului de antibiotice în România”

Joi, 24 februarie, ora 11:00, Conferință de presă online București – Bacău organizată de Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București, în colaborare cu Spitalul Județean de Urgență Bacău

Intalnirea este organizată în cadrul proiectului „Întărirea capacității instituționale pentru controlul infecțiilor spitalicești și gestionarea consumului de antibiotice în România” alături de alte cinci clinici universitare din România.

Evenimentul va avea loc online, pe platforma Zoom, și aduce pe agenda publică problematica rezistenței la antimicrobiene și a infecțiilor asociate asistenței medicale, probleme majore pentru sănătatea publică la nivel mondial.

Unul dintre obiectivele proiectului este acela de a stabili premisele elaborării unei strategii naționale pentru limitarea rezistenței la antimicrobiene. În acest sens, specialiști de renume în domeniile microbiologie, epidemiologie, boli infecțioase/prescriere antibiotice, în consultare cu experți ai Institutului Norvegian de Sănătate Publică și experți ai Organizației Mondiale a Sănătății, au dezvoltat o serie de ghiduri și o metodologie comună celor trei domenii de activitate medicală.

Invitați și speakeri vor fi: Prof. univ. dr. Alexandru Rafila ministrul sănătății, Ministerul Sănătății, Monica Isăilă Șef serviciu și Manager program Ro Sănătate- Ministerul Sănătății, Dr. Daniela Cîrlan inspector superior Unitatea de Implementare și Coordonare Programe – Ministerul Sănătății, Valentin Roșca Expert program – Ministerul Sănătății, Prof. univ. dr. Sorin Aramă, Dr. Cătălin Apostolescu Manager Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București, Dr. Adrian Marinescu Director Medical al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București si Dr. Lupu Adina Director Medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău,