Situația clădirii Spitalului Municipal pe masa Ministrului Sănătății

Preşedintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, împreună cu Ana Cătăuță – deputat PSD Bacău, au avut astăzi, la București, o întâlnire cu Alexandru Rafila – Ministrul Sănătății, în cadrul căreia a fost prezentată situația clădirii „Spital Municipal” din municipiul Bacău.

Discuția a vizat degajarea unei soluții pentru intrarea în circuitul medical a acestui imobil, pornind de la legislația în vigoare şi de la exigențele medico-sanitare la ordinea zilei.

“Singura variantă viabilă, prin care putem finaliza integral lucrările la acest pavilion medical, este integrarea clădirii fostului Spital Municipal, aparținând Consiliului Local Bacău, cu Spitalul Județean de Urgență, într-o singură unitate sanitară care să funcționeze în conformitate cu studiul realizat de Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București” a subliniat Ivancea.

A fost adresată Ministerului Sănătății solicitarea comună a Consiliului Județean și a Municipiului Bacău în vederea avizării unei noi structuri organizatorice, rezultată prin complementarizarea clădirii fostului Spital Municipal cu Spitalul Județean de Urgență, cel mai important spital din județ.