Simularea examenelor naționale, programată în lunile martie și aprilie

Elevii băcăuani din clasele a VIII-a și a XII-a trebuie să se pregătească pentru examene.

Ministerul Educației Nationale a anunțat că organizează, în perioada 28 – 31 martie, la nivel național, simularea examenului de Bacalaureat, iar în perioada 4-6 aprilie, simularea Evaluării Naționale.

Probele vor începe la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore (pentru elevii de clasa a VIII-a), respectiv trei ore (pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a) – din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Simularea examenelor naționale se va desfășura în condiții de pandemie, toți participanții vor trebui să respecte măsurile sanitare de prevenție anti-Covid-19 în vigoare.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați”, a mai transmis Ministerul Educației.