Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine mâine în România

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine în România, potrivit Administrației Prezidențiale.

Ea se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis la ora 10.00.

„Președinta von der Leyen se va deplasa în România și Slovacia pentru a discuta cu liderii acestor țări despre situația din Ucraina și despre sprijinul Europei pentru persoanele care fug din calea războiului din Ucraina”, arată și un mesaj publicat pe Twitter de Dana Spinant, director pe comunicare politică în cadrul Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a mulțumit României, Poloniei, Slovaciei și Ungariei pentru primirea refugiaților din Ucraina care au fugit din calea invaziei rusești începută săptămâna trecută. De asemenea, ea a anunțat că UE alocă 500 mil. euro pentru achiziția și livrarea de arme către Ucraina, precum și alte cel puțin 500 mil. euro pentru ajutoare umanitare.

„Îi vom primi pe ucraineni care trebuie să fugă de bombele lui Putin. În acest sens, vreau să le mulțumesc în special României, Poloniei, Slovaciei și Ungariei. Ne propunem activarea mecanismului de protecție temporară pentru a oferi acestor refugiați un statut sigur și acces la școli, îngrijire medicală și muncă”, a declarat Ursula von der Leyen.

Ea a mai adăugat că ”acesta este un moment al adevărului pentru Europa” și că modul în care UE răspunde astăzi la ceea ce face Rusia va determina viitorul sistemului internațional. „Trebuie să arătăm puterea care se află în democrațiile noastre”.