Scumpiri, anul acesta, de cel puțin 10% a apartamentelor cu două şi trei camere

Specialiştii în imobiliare estimează că apartamentele cu două sau trei camere vor rămâne în topul preferinţelor românilor şi anul acesta, majoritatea anticipând creşteri de până la 10% pe acest segment.

Astfel, 68% dintre participanţii la studiu prognozează creşteri de până la 10% a preţurilor pe segmentul apartamentelor de două şi trei camere, 15% consideră că evoluţia preţurilor va depăşi 10%, iar un procent de 10% spun că preţurile vor stagna, conform studiului “O radiografie a pieţei imobiliare din 2021 şi previziuni pentru 2022”, realizat de RE/MAX România.

Casele se vor menţine în continuare pe poziţia a treia în topul locuinţelor alese de români, tendinţa fiind văzută ca o continuare firească a procentului de vânzări pe acest segment înregistrat în 2021.

Prețul spațiilor comerciale va stagna.

De asemenea, pe piaţa chiriilor pentru apartamente şi garsoniere nu se vor remarca schimbări masive, întrucât marile centre universitare funcţionează din nou şi în sistem offline, iar tendinţa de lucru remote se îndreaptă mai degrabă către modul de lucru hibrid.