Salata de fasole verde cu iaurt și usturoi este o salată dietetică, simplă, rapidă, gustoasă și sănătoasă. Poate fi pregătită atât vara cu păstăi proaspete, cât și iarna cu cele congelate sau cele conservate în borcan.
Trebuie însă să recunosc că apelez de foarte multe ori și vara la păstăile congelate, deoarece fierb foarte rapid.
Dacă folosești păstăi din borcan sau conserve din comerț, acestea nu mai au nevoie de gătire, iar rețeta este gata aproape instant.
Chiar și în salatele clasice de legume cu maioneză și usturoi înlocuiesc uneori o parte din maioneză cu iaurt.
Salata de conopidă cu maioneză și usturoi este unul din cele mai bune exemple.
Îmi place acest dressing vara, când simt nevoia să pun pe masa rețete mai fresh, cu gust răcoritor, dar și iarna după sărbători sau când țin diverse diete.
Fasolea verde este foarte versatila. Merge de minune cu orice alături, chiar și cu omletă, șuncă sau tofu pentru cei care nu consumă carne.
Poate fi gătită prin fierbere, la abur, prăjită sau sotată.
Iată lista de ingrediente și modul de preparare pentru salata de fasole verde cu iaurt și usturoi:
INGREDIENTE:
- 400 g fasole verde
- 200 g iaurt grecesc
- 1-2 căței de usturoi dați prin presă
- 1 lingură ulei măsline
- sare
- piper
- 1/4 legătură mărar verde
Opțional pentru decor:
- boia dulce
PREPARARE:
Am pus la fiert apa cu puțină sare. Când a dat în clocot am pus păstăile și le-am lăsat să fiarbă până au devenit fragede, dar ferme.
Nu exagera cu fierberea lor, căci nu vrei să ai păstăi de fasole fleșcăite!
Am scurs fasolea de apă în care a fiert și am pus-o în apa foarte rece, cu cuburi de gheața pentru 30-40 secunde.
În acest mod mă asigur că procesul de gătire se oprește, iar fasolea își păstrează textura și culoarea frumoasă.
După această operațiune scurg fasolea și o las să se răcească complet.
În acest moment se poate pregăti dressingul. Am amestecat iaurtul cu ulei de măsline, usturoi dat prin presă, mărar tocat mărunt, sare și piper.
L-am pus peste păstăile de fasole verde și am amestecat ușor, până s-a omogenizat compoziția.
sursa: divainbucatarie.ro