S-a stabilit numãrul biletelor de tratament balnear care se pot acorda prin sistemul Casa Nationalã de Pensii Publice în anul 2022

Guvernul a adoptat o hotãrâre care stabileste numãrul biletelor de tratament balnear care se pot acorda în anul 2022, prin sistemul organizat si administrat de Casa Nationalã de Pensii Publice, precum si modul de acordare, de distribuire si de decontare a acestora.

Potrivit hotãrârii de Guvern, în unitãtile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Nationale de Pensii Publice, pentru anul 2022 este asigurat un numãr de maximum 60.420 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere. 

Suma alocatã de la buget este de 200.000.000 lei si se estimeazã cã din acesti bani vor fi asigurate cel mult 101.000 bilete la tratament balnear, din care 60.420 în unitãtile de tratament balnear ce apartin Casei Nationale de Pensii.

Anul trecut, pensionarii au avut la dispozitie 37 de unitãti de cazare, la mare si la munte, unde au putut beneficia de aceste tratamente.