Reînscrierea copiilor la grădiniță începe luni, 16 mai

Din 30 mai, părinţii cu copii care nu au mai mers la grădiniţă, îi pot înscrie pe cei mici pentru anul şcolar 2022 – 2023, care începe din toamnă.

Condiţiile de înscriere sunt neschimbate faţă de anii trecuţi. În limita locurilor disponibile şi copiii de 2 ani pot fi înscrişi la grădiniţă

Ocuparea locurilor libere după finalizarea etapei de reînscriere se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: grupa mare, grupa mijlocie şi grupa mică.

În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale şi criterii de departajare specifice.

Conducerile unităţilor de învăţământ preşcolar vor posta pe site-ul unităţii de învăţământ/ISJ şi, la vedere, pentru toţi cei interesaţi, detalii legate de capacitatea instituţiei (numărul de copii pentru care a fost proiectată grădiniţa); numărul de locuri aprobat prin planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2021 – 2022 (pe grupe de vârstă: mică, mijlocie, mare); criteriile generale şi criteriile specifice pentru înscrierea copiilor.