Regizoarea Elisabeta Bostan va fi aniversată la Buhuși

O nouă sărbătoare în cinematografia românească se anunță în perioada 5-6 martie 2022, la Buhuși, acolo unde regizoarea Elisabeta Bostan va fi sărbătorită pentru întreaga activitate, chiar în orașul natal.

Festivalul CineCopilăria aduce la Casa de Cultură Buhuși un program de proiecții de film, expoziții de fotografie, lansări de carte și întâlniri cinematografice.

Cu această ocazie, instituția de cultură va fi oficializată sub numele de Casa de Cultură „Elisabeta Bostan” Buhuși, iar regizoarea va fi numită cetățean de onoare al orașului.

Printre primele nume deja confirmate la festival se numără apropiați și personalități marcante ale cinematografiei, cu care Elisabeta Bostan a colaborat de-a lungul anilor, unde amintim de Izabela Bostan, Manuela Hărăbor, George Mihăiță, Ileana Popovici, Laurențiu Damian, Bianca Brad, Mircea Diaconu și Medeea Marinescu (intervenție online).

Festivalul marchează și 50 de ani de la lansarea celui mai îndrăgit film pentru copii, Veronica, care va avea la Buhuși o proiecție specială, moment în care spectatorii se vor întâlni cu o parte dintre cei care au dat viață personajelor.