Recensământul populației: Zi liberă plătită

Intră pe https://autorecenzare.insse.ro/și completează formularul!

Avem nevoie de o adresă de email, conexiune la internet și între 10 și 20 de minute pentru a parcurge formularul.

Autorecenzarea este simplă și se face în doi pași:

– accesăm platforma de autorecenzare și completăm formularul de pre-înregistrare pentru noi și pentru membrii gospodăriei;

– primim un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ.

Cei care nu reușesc să facă această recenzare pe cont propriu, pot parcurge formularul cu ajutorul unui recenzor, fie pe tableta acestuia, fie pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor.

Locațiile amenajate de Primăria Bacău în acest scop sunt: Direcția de Asistență Socială, Evidența Populației, Mall, CLUB 60, Starea  Civilă, Primăria, Primăria 2 la Piața Centrală, Directia de taxe și impozite, Centrul de Informare Cetățeni.

Autorecenzarea se încheie la 15 mai 2022, după care în perioada 16 mai-17 iulie se va face o recenzare a persoanelor care nu au avut acces la dispozitive electronice sau internet.

Potrivit legislației, salariații care participă la etapa de autorecenzare online au drept la zi liberă plătită, acordată de angajator.

 Aceasta se va lua doar după completarea formularului de autorecenzare, nu în avans.

 Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării, cel târziu în luna mai 2023.