Proiect Ministerul Educației: Sume mai mari pentru recompensarea elevilor care obțin premii și mențiuni la olimpiadele școlare naționale

Mai exact, față de stimulentele financiare acordate în prezent, noile cuantumuri se vor tripla.

Cuantumul minim al stimulentelor financiare pentru elevii care obțin performanțe la olimpiadele naționale este după cum urmează: i) pentru premiul I – 1.000 de lei; ii) pentru premiul al II -lea – 700 de lei; iii) pentru premiul al III-lea – 500 de lei; iv) pentru mențiuni – 300 de lei»”, se precizează în proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 și prorogarea unor termene.

Conform ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, la acest moment, premiul I e recompensat cu suma de 300 de lei, premiul II – 200 de lei, premiul III – 100 de lei și mențiune – 65 de lei.

Tot în același proiect de ordonanță de urgență se prevede că elevii claselor a VIII-a care ocupă locul I la olimpiadele naționale sau obțin premii la concursurile internaționale recunoscute de Ministerul Educației se vor putea înscrie la liceul și profilul dorit fără să mai susțină Evaluarea Națională.