Programul educațional ,,Şcoala Siguranţei Tedi” în Bacău

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au fost în această săptămână la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Bacău, unde au desfășurat împreună cu elevii de clasa întâi activități de informare și prevenire a victimizării minorilor.

Copiii au învățat cum să traverseze corect strada, ce semnificație au indicatoarele rutiere, care este rolul polițistului ce dirijează circulația, dar și cum să gestioneze conflictele la școală, unde să se joace pentru a nu fi în pericol sau cum să reacționeze atunci când sunt abordați de persoane necunoscute.

Elevii au urmărit filmulețe adaptate vârstei lor, menite să transmită într-un mod cât mai atractiv mesajele preventive. Micuții au fost încântați de toate informațiile primite și și-au exprimat dorința de a mai avea astfel de întâlniri cu polițiștii.

La nivelul județului Bacău, în acest an școlar sunt participante în cadrul programului educațional ,,Şcoala Siguranţei Tedi”36 de clase întâi, din 19 unități de învățământ, atât din mediul urban, cât și din mediul rural.