Primarul Viziteu recuperează 68 de hectare de teren

“Am câștigat definitiv procesul cu lichidatorul judiciar al fostului CET și am recuperat 68 ha pentru patrimoniul municipiului Bacău” scrie primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu pe pagina sa de socializare.

“În anul 2020 patrimoniul public al fostului CET, precum și instalațiile aferente serviciului public de termoficare, era pierdut în favoarea lichidatorului judiciar. Am reluat procesul și am redat în proprietatea municipiului tot acest patrimoniu de o imensă valoare.

Această victorie ne asigură, în primul rând, capacitatea instituțională de a continua investițiile pentru modernizarea și eficientizarea serviciului public de termoficare.

Reabilitarea rețelei termice primare este un proiect ce se va realiza în două etape: pentru reabilitarea a aprox. 8 km a fost depusă solicitare de finanțare în cadrul POIM.

Va urma introducerea unei centrale de cogenerare hibridă pentru diminuarea pierderilor tehnologice în sistem și un proiect pilot pentru producerea energiei electrice și termice cu instalații de producere și depozitare a hidrogenului din surse regenerabile.

A fost emis avizul tehnic de racordare la sistemul național de transport gaze naturale Transgaz. Datorită acestei racordări care se va finaliza anul acesta, vom avea o reducere a cheltuielilor de gaz cu aproape 3 milioane de euro pe an, iar consumul tehnologic la Thermoenergy Bacău (consumul de energie eletrică) va fi mai mic cu cel puțin 30 la sută” – primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu .