Prefectura Bacău, discuții cu primarii localităților în care incidența incendiilor de vegetație este ridicată

Instituția Prefectului, județul Bacău, alături de conducerea ISUJ și APIA a convocat, astăzi, o primă rundă de discuții cu primarii localităților în care, potrivit evidențelor

Aproximativ 2200 de hectare de suprafețe agricole și fond forestier au fost afectate de arderile necontrolate, consecințele negative culminând – marți – cu decesul unei persoane în vârstă de 75 de ani din comuna Pârgărești.

Focul este pus, cu precădere, de persoane vârstnice din mediul rural, care au recurs dintotdeauna la această practică: însă un cumul de factori de risc – secetă, uscăciune și intensificarea vântului –, precum și inconștiența unora, au transformat incendiile într-un veritabil flagel.

Cum aceste persoane în etate nu stau pe Facebook și nu urmăresc știrile pe net sau la TV, Prectura a solicitat imperativ primarilor să treacă la informarea verbală, din om în om, la nivelul localităților pe care le conduc, astfel încât cetățenii tentați să aprindă focul să fie pe deplin informați atât cu privire la pericole, cât și la consecințele pe care le vor suporta.

În 90 din cele 93 de unități administrativ-teritoriale din județ sunt înființate servicii voluntare pentru situații de urgență.

O discuție similară va avea loc și vineri.