Poşta Română anunţă că în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ va exista un punct de colectare a ajutoarelor destinate Ucrainei

Poşta Română a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă, că îşi pune la dispoziţie întreaga infrastructură pentru a colecta şi distribui ajutoarele umanitare donate pentru oamenii afectaţi de criza din Ucraina.

“Ne aşteptăm ca greutatea cutiilor să fie rezonabilă, astfel încât cine o încarcă în camion să poată să ridice coletul. Ne dorim ca produsele cât mai bine ambalate în cutii sau în saci cu textură durabilă, rezistentă, să nu trebuiască să prelucrăm noi din nou. De asemenea, ne dorim să existe o pre-sortare prealabilă, ca să ştim ce se află în cutia sau sacul respectiv înainte ca noi să le deschidem. Le vom deschide să ne asigurăm că nu sunt produse perisabile sau produse de care nu este nevoie”, a subliniat şeful Poştei Române, Valentin Ştefan.

Maşinile Companiei vor fi încărcate din cele patru mari centre de tranzit, din Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Braşov.

De la oficiile poştale, coletele vor pleca spre centrele de tranzit, vor fi încărcate în camioane şi vor pleca spre graniţă.