Poliţiştii vor fi la datorie în perioada sărbătorilor pascale

Aproximativ 900 de poliţişti vor fi mobilizati pentru a asigura ordinea şi liniştea publică în perioada sărbătorilor pascale și vor avea ca prioritate protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

Zilnic, peste 130 de patrule de poliție, pedestre şi  auto, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale și pentru un trafic rutier în siguranță.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto:

Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi regimul legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere, în România.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Pietonilor, poliţiştii le recomandă să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce s-au asigurat că o pot face în condiţii de siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.