Poliţiştii rutieri băcăuani au intensificat acţiunile în trafic, pe principalele artere din judeţ

Sub coordonarea Direcției Rutiere, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău şi polițişti din cadrul Inspectoratelor de Poliție Vrancea, Harghita, Covasna, Neamț și Vaslui au desfășurat o acțiune ce a vizat viteza excesivă, traversarea neregulamentară și neacordarea de prioritate auto.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 387 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 180.000 de lei, din care, 193 pentru încălcarea limitelor legale de viteză, 7 pentru neacordare de prioritate vehiculelor, 2 pentru conducere sub influența alcoolului, 7 pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, iar restul pentru alte abateri.

14 pietoni, 10 căruțași și 9 bicicliști au primit sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de circulație.

Au fost reţinute 56 de permise de conducere ( 34 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru neacordare prioritate vehicule, 2 pentru conducere sub influența alcoolului, 7 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, iar restul pentru alte încălcări ale legii) şi au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.