Polițiștii în mijlocul elevilor de Ziua Națională a Lecturii

Ziua Națională a Lecturii este celebrată în acest an, în data de 15 februarie. Această zi a fost marcată de polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău prin activități desfășurate la Școala Gimnazială nr. 10 Bacău.

Astfel, elevii claselor pregătitoare din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 10 Bacău au citit împreună cu polițiștii povestea micuței Lila, o fețiță de vârsta lor care, din neatenție și joacă se pierde.

Povestea educativă propusă de polițiști are rolul de a stimula imaginația, de a dezvolta limbajul, dar și de a oferi copiilor modele de comportament astfel încât ei să știe cum să procedeze în diferite situații cu care ar putea să se confrunte.

Totodată polițiștii le-au dat ocazia micilor cititori să-și împărtășească emoțiile, trăirile și să schimbe păreri și impresii despre ceea ce s-a citit, despre situațiile prezentate, cât și despre modul în care au procedat personajele implicate.

Polițiștii recomandă copiilor:

În locuri aglomerate, nu vă îndepărtaţi de părinţi/rude;

Cereţi întotdeauna voie atunci când plecaţi undeva;

Nu vă apropiaţi atunci când sunteţi singuri de lacuri, râuri, canale, piscine sau orice altă sursă de apă;

Asigurați-vă că știţi numele, numărul de telefon al părinților/rudelor și numele hotelului în care staţi;

În cazul în care v-aţi rătăcit, nu încercaţi să vă căutaţi singuri părinții. Staţi într-un loc unde puteţi fi văzuţi. Apelaţi la un polițist sau un adult însoțit de un copil.