Polițiști băcăuani în două locații în care sunt cazați cetățeni ucrainieni

Luni,  7 martie, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și din cadrul Poliției Municipiului Bacău, polițiști de proximitate din cadrul Secției 1 și 2 Poliție Bacău, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău au desfășurat activități preventive în două locații în care sunt cazați cetățeni ucrainieni.

Cetățenii ucrainieni au primit materiale informative, în limba ucrainiană și engleză, informații utile în contextul actual (numărul de urgență 112, deplasarea cu mijloace de transport în comun, contactul cu autoritățile locale și altele). Aceștia au manifestat un interes deosebit față de informațiile transmise, au solicitat lămuriri, pe care le-au primit atât prin intermediul unor voluntari, cât și prin itermediul polițiștilor vorbitori de limbă ucrainiană.

De asemenea, au fost distribuite și materiale informative legate de prevenirea traficului de persoane, dar și liste cu locații care asigură cazare pentru cetățenii ucrainieni.

Astfel de activități vor continua și în zilele următoare în toate locațiile în care sunt cazați cetățeni ucrainieni de pe raza județului Bacău.