Polițiști băcăuani, decorați de Ziua Poliției Române

Pentru acte de bravură, doi polițiști băcăuani au primit distincții onorifice cu prilejul zilei de 25 martie 2022 – Ziua Poliției Române. Cei doi s-au evidențiat pe parcursul carierei prin implicare și profesionalism.

Agentul principal de poliție, Podariu Bogdan a primit Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne.

La data de 13 mai, un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Buhoci a fost solicitat să intervină, pe raza comunei Parincea, pentru a aplana un scandal la o familie în care, fiul, în vârstă de 42 de ani se manifesta violent.

Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului constatând că, bărbatul se afla agătat cu o funie de creanga unui copac manifestând intenţia de a se sinucide. În acel moment, unul dintre poliţişti a intervenit prompt, s-a urcat în copac şi i-a îndepărtat bărbatului funia reuşind să îl împiedice de la acţiunea sa de a-şi lua viaţa. În timpul intervenţiei, poliţistul a suferit vătămări corporale, căzând împreună cu persoana în cauză de la înălţime, aceasta sărind din copac.

 

Agentul șef principal de poliție Scutaru Boby-Petrian a primit emblema de merit a Poliției Române.

La data de 31 iulie, în jurul orei 12:30, polițistul din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău desfăşura activităţi de investigare în zona podului din cartierul Şerbăneşti, când a auzit strigăte de ajutor din mijlocul apei.

S-a mobilizat imediat, a procurat o funie şi a acţionat operativ pentru scoaterea acesteia din apă.

Ulterior, a stabilit că este vorba despre o femeie de 69 de ani care nu mai putea să înoate până la mal.

Poliţistul a solicitat o ambulanţă care a transportat femeia la spital, în vederea examinării medicale.