PolițIa şi Parchetul aduc mai aproape de cetăţeni atribuțiile instituțiilor din cadrul sistemului judiciar din România

Inspectoratul de Poliție Județean Bacău în colaborare cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău implementează la nivel județean proiectul ”TAEJ – Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar”.

Una din activitățile proiectului o reprezintă informarea cetățenilor județului Bacău cu privire la instituțiile din cadrul sistemului judiciar și modalități de soluționare a cererilor.

Cetățenii pot afla informații importante privind atribuțiile instituțiilor din cadrul sistemului judiciar din România, precum: Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție și celelelte instanțe judecătorești sau Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

De asemenea, cetățenii primesc explicații despre fazele procesului civil, despre etapele cercetării procesului, a dezbaterilor, dar și despre executarea silită sau ce sunt titlurile executorii. Și procesul penal este definit, împreună cu urmărirea penală, judecata în camera preliminară, judecata în căile de atac sau căile de atac extraordinare.

Prin aceste materiale cele două instituții își doresc un acces mai bun al cetățenilor județului Bacău la informații și folosirea corectă a sistemului judiciar, astfel încât soluționarea cererilor să se realizeze în spiritul și în litera legii.