PNL plusează. Vouchere de 100 de euro până în iunie 2023!

PNL plusează în ceea ce priveşte mixul de măsuri pe care îl pregăteşte Guvernul, unde de partea de beneficii se ocupă mai ales social-democraţii. Prin urmare, după apariţia informaţiilor referitoare la viziunea PSD referitoare la cuantumul voucherelor, liberalii vin cu varianta lor. “Suma trebuie să fie mai mare, adică 100 de euro şi să fie cel puţin până anul viitor, în iunie”, conform unor surse liberale.

Pentru cetăţenii cu venituri mici, liderii politici social-democraţi propun acordarea unor vouchere în valoare de 50 euro la fiecare 2 luni (până la sfârşitul anului) pentru a cumpăra şase alimente de bază.

Această măsură s-ar aplica pentru gospodăriile formate din doi părinţi şi cel puţin doi copii dependenţi, dar şi pentru gospodăriile monoparentale cu un venit net mediu lunar mai mic de 600 lei. De asemenea, la această categorie de ajutoare s-ar încadra şi persoanele care beneficiază de Venit Minim Garantat, persoanele cu dizabilităţi şi pensionarii cu un venit mai mic de 1500 lei.