Perioada examenelor de corigență va fi schimbată și în acest an

De regula, pentru elevii corigenti se organizeaza o singura sesiune de examene pe an, intr-o perioada stabilita de minister si care este chiar inainte de cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului.

Anul trecut, corigentele s-au sustinut intre 5 si 20 iulie. In 2020, perioada in care elevii cu corigente au fost chemati la examene a fost de 1 – 17 iulie. 

In 2022, perioada pe care Ministerul Educatiei o va acorda examenelor de corigenta ar putea fi cuprinsa intre 1 si 17 iulie, avand in vedere ca incepand cu 18 iulie, si pana pe 25 iulie, au loc inscrierile pentru cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului. 

Ordinul privind organizarea si desfasurarea examenului national de Bacalaureat 2022 prevede ca eevii din clasele terminale de liceu, care au sustinut si promovat examenul de corigenta, se pot inscrie pentru examenul de Bacalaureat, sesiunea de examen august – septembrie 2022, in perioada 18 – 25 iulie 2022.

Elevii corigenti care nu s-au prezentat la sesiunea de corigente, sau nu au promovat examenul de corigenta, vor fi declarati repetenti.