Papa Francisc: „Râuri de sânge și lacrimi curg în Ucraina”

Papa Francisc a deplâns duminică ″râuri de sânge şi de lacrimi″⁣ care curg în Ucraina după invazia rusă şi a făcut apel la înfiinţarea unor coridoare umanitare, informează AFP.

Râuri de sânge şi de lacrimi curg în Ucraina, nu este vorba doar de o operaţiune militară, ci de un război care seamănă moarte, distrugere şi suferinţă″⁣, a spus suveranul pontif după rugăciunea Angelus făcând apel la înfiinţarea unor ″⁣coridoare umanitar în adevăratul sens al cuvântului″⁣ pentru a ajuta populaţia.

Numărul victimelor creşte precum şi cel al persoanelor care părăsesc ţara, în special mame cu copii. Nevoia de asistenţă umanitară în această ţară martirizată creşte de la o oră la alta într-o manieră dramatică″⁣, a continuat papa Francisc, care a solicitat în repetate rânduri încetarea confruntărilor din Ucraina, potrivit Agerpres.

Numeroase drapele ucrainene fluturau în rândul credincioşilor adunaţi în Piaţa Sfântul Petru pentru a asculta rugăciunea Angelus rostită de papa Francisc.

Adresez un apel din toată inima pentru a fi asigurate coridoare umanitare în adevăratul sens al cuvântului şi a fi garantat şi facilitat accesul ajutoarelor în zonele asediate pentru a oferi un ajutor vital fraţilor şi surorilor noastre oprimaţi de bombe şi de frică″⁣, a mai spus papa Francisc.

Vă rog să opriţi atacurile armate şi ca negocierile să preia din nou controlul, la fel şi bunul simţ, şi să reîncepem să respectăm dreptul internaţional″⁣, a mai spus suveranul pontif.

Papa Francisc le-a mulţumit jurnaliştilor care „şi-au periclitat viaţa″⁣ pentru a informa lumea asupra evenimentelor din Ucraina.

sursa: stirileprotv.ro