Papa Francisc, apel la pace

La sfârșitul rugăciunii Îngerul Domnului (Angelus), pe care a rostit-o astăzi de la fereastra Palatului Apostolic, Papa Francisc a vorbit din nou despre războiul din Ucraina, a lansat un nou apel la pace și s-a rugat în tăcere, împreună cu cei prezenți, pentru cei care suferă și pentru convertirea inimilor.

Fraților și surorilor,

am rugat-o puțin mai devreme pe Fecioara Maria. În această săptămână, orașul care îi poartă numele, Mariupol, a devenit un oraș martir al războiului sfâșietor care devastează Ucraina.

În fața barbariilor uciderii de copii, de nevinovați și de civili neajutorați, nu există rațiuni strategice care să stea în picioare. Trebuie să înceteze inacceptabilele agresiuni armate, înainte de a reduce orașele la cimitire.

Cu durere în suflet, îmi unesc glasul cu cel al oamenilor simpli care imploră încetarea războiului.

În numele lui Dumnezeu, să fie ascultat strigătul celor care suferă și să se pună capăt bombardamentelor și atacurilor. Să se pună accent în mod real și decisiv pe negociere, coridoarele umanitare să fie efective și sigure.

În numele lui Dumnezeu vă cer: opriți acest masacru!

Aș vrea să cer, din nou, primirea atâtor refugiați, în care este prezent Cristos, să mulțumesc pentru marea rețea de solidaritate care s-a format.

Le cer tuturor comunităților diecezane și religioase să înmulțească momentele de rugăciune pentru pace.

Dumnezeu nu este decât Dumnezeul păcii, nu este Dumnezeul războiului, iar cine sprijină violența îi profanează numele.

Acum, să ne rugăm în tăcere pentru cei care suferă și pentru ca Dumnezeu să întoarcă inimile spre o voință fermă pentru pace.