Oportunități de finanțare pentru industria IT la Consiliul Județean

În parteneriat cu Asociația Cluster Regional Inovativ EURONEST IT&C HUB, Consiliul Județean Bacău a organizat sesiunea de informare „Oportunități de finanțare pentru industria IT”.

Astfel, Consiliul Județean susține și încurajează antreprenorii prin promovarea surselor de finanțare europene- principala sursă pentru dezvoltarea județului Bacău- fiind conștient de faptul că nu poate exista dezvoltarea județului fără dezvoltarea mediului privat.

În cadrul evenimentului, dna. Alina Popa, vicepreședinte EURONEST IT&C Hub și dna. Mihaela Orășanu, expert financiar ADI EURONEST au prezentat liniile de finanțare și oportunitățile de colaborare disponibile în anul 2022 și au adus clarificări asupra aspectelor tehnico-financiare aferente aplicațiilor.

Potrivit Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii, piața IT din România a ajuns la 4,5 miliarde de euro anul trecut și se estimează că va ajunge la 7 miliarde de euro în 2025. Această creștere accelerată a sectorului IT a fost stimulată nu doar de facilitățile fiscale dar și de accesul facil la finanțarea nerambursabilă. De asemenea, consensul general, al celor prezenți la eveniment, este că se pot aduce optimizări în toate companiile și instituțiile, indiferent de profilul de activitate- sănătate, educație, comerț, industrie – cu ajutorul tehnologiilor IT.