Onești: Mărțișoare ECO pentru persoanelor în vârstă

Primăria Municipiului Onești, Direcția de Cultură – Biblioteca „Radu Rosetti” și Compartimentul Protecția Mediului PMO lansează proiectul ECO(N)EȘTI, care se va derula pe parcursul anului 2022 în parteneriat cu instituții de învățământ, ONG-uri și alte entități.

În proiect se vor derula acțiuni de ecologizare, diseminarea unor ghiduri de bune practici, vizionări de filme documentare, schimburi de experiență pe probleme de protecția mediului, marcarea și sărbătorirea prin activități specifice a unor evenimente mondiale care țin de protecția mediului, precum și alte activități educative.

Luna martie este luna mărțișorului și un prilej bun de a desfășura alături de copii activități extracurriculare la bibliotecă.

Pentru că anul acesta biblioteca Rosetti și-a propus o serie de activități cu tema „Misiunea voastră este să schimbați lumea” – spun inițiatorii -, de Mărțișor ne-am propus o lecție distractivă și creativă de reciclare. Este foarte important să învățăm generațiile viitoare importanța reciclării.

Împreună cu elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, cu elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială Nr. 1 și Clubul Seniorilor se vor confecționa mărțișoare din materiale reciclabile.

Acestea vor fi dăruite persoanelor în vârstă de la Căminul pentru persoane vârstnice din Onești.