O navă care transporta 4.000 de mașini VW, Porsche, Audi şi Lamborghini a luat foc în Oceanul Atlantic

Un cargobot care transporta circa 4.000 de autoturisme germane produse de grupul Volkswagen a luat foc în Oceanul Atlantic, la sud de Insulele Azore, potrivit Forţelor Navale ale Portugaliei, informează vineri DPA.

Echipajul format din 22 de membri a abandonat cargobotul Felicity Ace de aproape 200 metri lungime şi este în prezent în siguranţă”, a anunţat un purtător de cuvânt pentru DPA.

Potrivit Reuters, „circa 1.100 de autoturisme marca Porsche se aflau la bord”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. Şi Audi a confirmat că avea vehicule la bord, dar nu a precizat câte anume. Într-un email intern de la Volkswagen USA se menţiona că vasul transporta 3.965 de maşini, mărcile VW, Porsche, Audi şi Lamborghini, a relatat cotidianul german Handelsblatt.

Starea navei este una stabilă şi în prezent nu există un pericolul ca să ia foc combustibilul sau să se scurgă din cargobot în mare, a adăugat acesta, potrivit Agerpres

Focul pe nava sub drapel panamez, care potrivit mass-media se îndrepta din Emden, Germania, spre Davisville, în statul american Rhode Island, a izbucnit încă de miercuri pe una dintre punţile pentru maşini.

Imagini video postate pe internet arată un fum alb ieşind din uriaşa navă.

Nava de patrulare Setubal din cadrul Forţelor Navale portugheze s-a deplasat spre cargobot, care se află în derivă la circa 170 de kilometri sud-vest de insula Faial din Arhipelagul Azore.

Experţi din cadrul unei companii de salvare olandeze sunt aşteptaţi vineri pentru a examina posibilitatea de a tracta nava spre port”, a informat agenţia de presă portugheză Lusa.

Sursa: Agerpres