Noile salarii de la Mediu, cel puțin 11.000 de lei

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, marți, un proiect de lege prin care cele 41 de comisariate județene, precum și Comisariatul Municipiului București, aflate în subordinea Gărzii Naționale de Mediu, vor deveni structuri fără personalitate juridică.

Mai mult, salariile angajaților Gărzilor de Mediu se vor dubla, conform aceluiași proiect. În prezent, un angajat de la Garda de Mediu câștigă circa 5.000 de lei, iar proiectul prevede un salariu echivalent cu cel al angajaților de la Garda Forestieră, deci de cel puțin 11.000 de lei.

„Garda Națională de Mediu funcționează la nivel central prin Comisariatul General, instituție publică cu personalitate juridică, și are în subordine 41 de comisariate județene, Comisariatul Municipiului București și Comisariatul Rezervației Biosferei ‘Delta Dunării’, structuri fără personalitate juridică”, se arată în proiect.

Potrivit acestuia, prefectul este cel care coordonează activitatea structurilor subordonate Gărzii Naționale de Mediu în situații de urgență sau ori de câte ori este necesară gestionarea unei situații la nivel local care privește competențele mai multor instituții și autorități publice.

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care dublează salariile personalului Gărzilor de Mediu din toată țara.