Ministrul Sportului anunţă că loturile de gimnastică vor avea aparate noi. S-a aprobat finanţarea pentru două seturi de aparate la Oneşti

Investiţia are valoarea de un milion de lei şi este doar prima dintr-un şir, ministerul având în vedere şi deschiderea altor secţii de gimnastică în ţară.

Novak şi-a reafirmat în mai multe rânduri în ultima perioadă susţinerea pentru Federaţia Română de Gimnastică, subliniind că acest sport rămâne o prioritate pentru minister.

” Era firesc să începem cu Oneştiul, leagănul acestui sport, unde se pregătesc de peste 20 de ani loturile de gimnastică feminină. De acum, vor avea aparate noi: am aprobat finanţarea pentru achiziţia a două seturi de aparate, care vor servi în pregătirea ambelor loturi, dar şi pentru organizarea competiţiilor naţionale şi internaţionale pe care Sala Polivalentă Nadia le găzduieşte de atâta vreme. Un milion de lei investiţi în viitorul unui sport minunat, care trebuie să revină acolo unde îi este locul: în topurile internaţionale şi în istoria marii performanţe”, a scris ministrul Eduard Novak pe Facebook.