Ministrul Agriculturii, apel la administratorii pieţelor să pună la dispoziţia producătorilor agricoli autentici suficiente spaţii de vânzare

Potrivit datelor transmise de MADR, pentru atingerea acestui obiectiv prioritar, ministrul a făcut apel la implicarea administratorilor pieţelor pentru a pune la dispoziţia producătorilor agricoli autentici suficiente spaţii de vânzare destinate acestora, unde să-şi poată valorifica producţia,

La rândul lor, Reprezentanţii Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din Romania şi-au exprimat întreaga disponibilitate în găsirea unor soluţii concrete prin care producătorii locali să îşi poată desface produsele în pieţe.

Am transmis o adresă către preşedinţii Consiliilor Judeţene şi către primarii municipiilor şi oraşelor, în care le-am cerut sprijinul pentru identificarea unor spaţii în care pot fi organizate pieţe volante, astfel încât fermierii să îşi poată valorifica produsele pe plan local. De asemenea, rog toate autorităţile competente să se implice în verificarea respectării legislaţiei în ceea ce priveşte accesul producătorilor români autentici la spaţiile de comercializare la care au dreptul. Şansa noastră este să strângem rândurile în favoarea producţiei româneşti”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Ministrul i-a informat pe reprezentanţii AAPR că, începând cu data de 1 martie, se vor organiza pieţe volante la fiecare sfârşit de săptămână, în curtea MADR.

De asemenea, ministrul a spus că în aplicaţia CPAC – Catalogul Produselor Alimentare Certificate – vor fi incluse şi pieţele agroalimentare româneşti.