Ministerul Familiei înfiinţează o direcţie care se va ocupa de susţinerea copiilor cu familiile plecate la muncă în străinătate

Peste 12.000 de copii au ambii părinţi plecaţi, iar numărul celor cu un părinte plecat e de şase ori mai mare, relatează News.ro.

„Numărul copiilor rămaşi în ţară cu doar unul dintre părinţi este de şase ori mai mare. Neoficial, aceşti copii sunt mult mai mulţi! Cu gândul la ei am înfiinţat, în premieră în România, o direcţie în Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse care să se ocupe de susţinerea copiilor care provin din familii plecate la muncă în străinătate. În primul rând, trebuie să ştim de ei şi vom sprijini primăriile şi consiliile judeţene să-i numărăm chiar pe toţi. Avem nevoie şi de ajutorul instituţiilor care sunt în legătură directă cu românii de peste graniţe”, a scris Gabriela Firea, ministrul familiei, pe Facebook.

Ea precizează că o prioritate rămâne modificarea legii privind protecţia şi drepturile copilului, prin care să fie reglementată desemnarea unei persoane responsabile de creşterea unui copil ai cărui părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.