Lansare de carte şi expoziţie la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău

Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” Bacău vă invită să participați miercuri, 09 martie 2022, începând cu ora 13.00, la o manifestările cultural-ştiinţifice ce vor avea următorul program:

– Lansarea volumului “În căutarea Penelopei. Prelucrarea fibrelor şi textilelor în epoca bronzului în spaţiul est-carpatic al României”, autor dr. Dănuţ Prisecaru (prezintă dr. Vasile Diaconu şi dr. Elena-Lăcrămioara Istina). Lucrarea este un studiu ştiinţific dedicat uneia dintre cele mai vechi ocupaţii ale omenirii, cu argumente arheologice şi bibliografice bine documentate şi reprezintă teza de doctorat a autorului.

– Lansarea „Catalogului expoziţiei permanente de etnografie de la Răcăciuni, Bacău”, un omagiu adus părintelui Vasile Heisu, cel care în 1971 făcea generoasa donaţie Muzeului din Bacău. Este de asemenea o laudă a celor care, în mai puţin de un an, au reuşit să facă, în clădirea istorică a Primăriei Răcăciuni, una dintre cele mai bune expoziţii de costum tradiţional din România, este vorba de Georgeta Stoica, Lucia Stroiescu, Georgeta Romaniuc şi dr. Dorinel Ichim, plecat dintre noi în decembrie 2020.

Cu această ocazie va fi vernisată Expozitia de fotografie „Amintiri”, care este o selecţie făcută în arhiva Muzeului de Etnografie, una subiectivă, care ascultă de zicerea scriitoarei Isabel Allende: „amintirea este întotdeauna un loc de întâlnire…” Panotarea încearcă reconstituirea,  cu oameni şi  cu fapte, a unui loc şi a unui timp trecut, satul, aşa cum era.