Județul Bacău, 45 de beneficiari pentru ajutoarele financiare stabilite recent de către Guvern

În total, la nivel național, 393 de familii și persoane singure din București și județele Vaslui, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea și Vrancea vor beneficia de ajutoare de urgență în cuantum total de 1.573.150 lei.

Se au în vedere cei care se află în situații de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, inundații, alunecări de teren, accidente, probleme grave de sănătate sau din alte cauze ce pot conduce la riscul de excluziune socială.

Judeţul Bacău se situează pe primul loc în ceea ce priveşte suma totală acordată.  235.000 lei vor fi împărţiţi unui număr de 45 familii din judeţul Bacău. 

Pentru a depăşi situaţia disperată în care au ajuns, 19 familii din Oneşti vor primi, în total, 133.000 lei. Celelalte 26 familii din judeţul Bacău, care vor beneficia de ajutor de urgenţă (în total, 103.000 lei), se confruntă cu situaţii dificile determinate de starea de sănătate ori de alte cauze care pot conduce la apariţia sau sporirea riscului de excluziune socială.

Beneficiarii ajutoarelor de urgență au fost identificați pe baza anchetelor sociale realizate de Agențiile pentru plăți și inspecție socială județene, banii urmând să fie alocați din creditele bugetare aprobate cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale pe anul 2022.