Înscriere în clasa pregătitoare 2022: Pe 28 martie vor fi afișate circumscripțiile școlare și numărul de clase pregătitoare. Calendarul de înscriere va fi publicat săptămâna viitoare

„În principiu, acțiunile din calendarul de înscrieri în clasa pregătitoare 2022 vor debuta pe 28 martie, ceea ce nu înseamnă că atunci se realizează înscrierile efective [al copiilor la școli – N.red.], ci acțiunile din calendar, cum ar fi publicarea circumscripțiilor școlare, afișarea numărului de clase pregătitoare” pe fiecare școală în parte, a declarat pentru Edupedu.ro secretarul de stat din Ministerul Educației Florian Lixandru.
Părinții vor afla „săptămâna viitoare cel târziu” care este data exactă la care începe înscrierea copiilor la școală, a precizat oficialul.

În prezent, specialiștii din Minister lucrează la calendarul și regulile înscrierilor pentru anul acesta, a declarat Florian Lixandru.

Lixandru a anunțat că „dosarul de înscriere în clasa pregătitoare va fi similar cu cel de anul trecut”.

Oficialul a precizat că noile reguli nu vor prevedea obligativitatea organizării de către școli a evenimentelor de tipul „Porțile deschise”, dar școlile vor putea să desfășoare această acțiune, pentru ca părinții să vadă școala.

În ceea ce-i privește pe copiii ucraineni refugiați în România, ei pot participa la ore, la cererea părinților sau a reprezentanților legali, cu statut de audient. Ei pot fi înscriși la clasa pregătitoare, dacă înțeleg limba”,a afirmat Lixandru.

Potrivit discuțiilor de până acum, copiii care vor împlini 6 ani după 1 septembrie 2022 vor putea fi înscriși în clasa pregătitoare numai în urma unei evaluări a dezvoltării psihosomatice a copilului, evaluare care anul trecut a fost suspendată din cauza pandemiei COVID-19.