”ÎMPREUNĂ PENTRU SIGURANȚĂ ÎN ȘCOLI” la Colegiul Antipa și la Școala nr. 1 Onești

Continuă activitățile educativ – informative în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bacău.

La data de 2 martie polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău – Biroul Siguranță Școlară, împreună cu jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și specialiști din cadrul Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Bacău, au derulat activități specifice, de informare și educativ-preventive pe tema traficului de personae la Colegiul Grigore Antipa Bacău, în cadrul Campaniei ”Împreună pentru siguranță în școli”.

De asemenea, polițiștii de siguranță școlară s-au întâlnit la data de 3 martie și cu elevii din clasele primare de la Școala nr. 1 Onești, unde au ținut ore de educație rutieră, dar și cu elevii de gimnaziu de la aceeași școală, unde au vorbit despre violența în școli, răspunderea legală a minorilor, consecințele săvârșirii de infracțiuni și modalități de mediere a conflictelor.

Activitățile au rolul de a aduce noi informații elevilor, care să-i ajute să rămână mereu în siguranță, dar și de a-i responsabililiza cu privire la propriile decizii și comportamente.