Hackerii Anonymous declară „război cibernetic” împotriva Rusiei

Celebra grupare de hackeri Anonymous a declarat un „război cibernetic” împotriva Rusiei, pretinzând că a dezactivat mai multe site-uri web ale guvernului rus și pe cel al RT, scrie Russia Today.

Conturile de pe rețelele de socializare care pretind că reprezintă grupul au anunțat joi seară că sunt „oficial într-un război cibernetic împotriva guvernului rus” și au distrus zeci de site-uri web ca răspuns la acțiunea militară a Rusiei în Ucraina.

Site-urile web ale guvernului rus, Kremlinului, Dumei, Ministerului Apărării și RT au fost toate afectate de aparentul atac cibernetic, unele dintre site-uri web încetinind, iar altele fiind scoase offline pentru perioade lungi de timp pe parcursul zilei, mai scrie Russia Today..

La naiba #Putin… Noi sprijinim oamenii din #Ucraina… Suntem o legiune. Nu vom uita viețile care s-au pierdut sub regimul lui Putin”, au scris pe un cont Twitter, în timp ce pe un alt cont au scris: „Regimului criminal al lui Putin îi va fi foarte greu să recupereze din atacurile noastre!”