Guvernul anunță controale la benzinari

“Nu există motive reale pentru creșteri accelerate de prețuri în România. Țara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la stațiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

La rândul său, Virgil Popescu, ministrul Energiei, a dat asigurări că din discuțiile pe care le-a avut cu marii producători de carburanți a reieșit foarte clar că nu sunt probleme cu stocurile. “Nu este nicio problemă cu stocurile de carburanți. Nu putem vorbi despre prețuri de 9-10 lei pe litru”, a declarat Popescu.

În ziua în care petrolul se ieftinește global în România sunt scumpiri.

Miercuri, 9 martie, după câteva zile consecutive de scumpiri prețul barilului de petrol pe bursele internționale de mărfuri a scăzut. Cu 9,5%, până la 112 dolari pe piața americană (WTI) și cu 10%, până la 115 dolari pe baril pe cea europeană (Brent).

“România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”